Dr. Ioana Stavrositu

MEDIC SPECIALIST ENDOCRINOLOGIE

MEDIC NUTRIȚIONIST

Vrei să ai 100% siguranță că vei urma un program de nutriție echilibrat și adaptat ție și bebelușului tău?


Descoperă acum cele două programe de #mamtritie special create pentru nevoile tale!

PROGRAMUL MAMTRIȚIE ÎN DIVERSIFICARE

“De la lapte la solide în DOAR 90 de zile”

PROGRAMUL MAMTRIȚIE ÎN ALĂPTARE

“O 9 Mamă”

Sunt Ioana, medic specialist endocrinologie, consultant nutriționist și mama unui băiețel de 2 ani și 6 luni.

Îmi place sportul, iar cel mai important mod de relaxare în cazul meu sunt călătoriile – dacă le pot îmbina pe ambele este absolut minunat (excursii la ski sau kiteboarding, de exemplu).

Sunt pasionată de nutriție de mică.

În 2018 am început să lucrez în cadrul clinicii Kilostop, din dorința de a ajuta cât mai mulți oameni să ajungă la greutatea dorită și să aibă o dietă echilibrată.

După ani de experiență cu adulții în domeniul nutriției, după ce am experimentat diversificarea cu propriul copil (autodiversificat exclusiv), după ce am trecut prin experiența acumulării kilogramelor în plus în sarcină și a scăderii în greutate după naştere, căutând echilibrul de aport nutritiv necesar și pentru alăptare, după ce am studiat rolul componentei psihologice și am realizat că este cea mai importantă componentă a unei diete și a unui lifestyle sănătos în fapt, m-am decis ca, pe lângă activitatea din clinică, să deschid și o pagină dedicată mămicilor și copiilor lor pe instagram, numită Psihologia în diversificare.


Visez la o lume în care mamele se simt încrezătoare și pregătite să diversifice alimentația bebelușilor lor, fără teamă și fără griji. Visez la o lume în care fiecare bebeluș și fiecare mămică se bucură de o alimentație sănătoasă și echilibrată, care să le asigure creșterea și dezvoltarea armonioasă, de aceea am creat cele două programe de #mamtritie.

.

Articole

Ultimele noutăți despre alăptare și diversificare

blog image

Berea NU crește lactația!

September 10, 20232 min read

Alăptarea este o perioadă crucială în viața unei mame și a bebelușului său, având un impact semnificativ asupra sănătății și dezvoltării copilului.

În acest context, alegerile alimentare ale mamei joacă un rol esențial în furnizarea de substanțe nutritive necesare creșterii optime a bebelușului. Printre aceste alegeri, consumul de băuturi carbogazoase, bere și orice alt tip de alcool merită atenție specială, deoarece pot influența calitatea laptelui matern și, implicit, starea de sănătate a bebelușului.


Iată câteva informații de care să ții cont 👇

1. Băuturile carbogazoase:

 Băuturile carbogazoase conțin zahăr în exces, îndulcitori artificiali și aditivi, iar consumul lor exagerat poate avea efecte negative asupra sănătății mamei și a copilului în timpul alăptării. Zahărul în exces din aceste băuturi poate contribui la creșterea în greutate a mamei și la fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge. Mai mult, aditivii și cofeina din unele băuturi carbogazoase pot trece în laptele matern și pot afecta starea de bine a bebelușului, cauzând agitație sau iritabilitate.

2. Berea și alcoolul, în general:

Berea nu crește lactația! Alcoolul trece în laptele matern și poate afecta sistemul nervos al bebelușului. Deși cantitățile mici de alcool pot fi eliminate relativ rapid din organism, consumul regulat sau în cantități mai mari poate duce la acumularea sa în lapte și poate interfera cu dezvoltarea normală a copilului. Alcoolul poate determina scăderea capacității de a se hrăni eficient, perturbarea somnului și afectarea dezvoltării cognitive și motorii a bebelușului. Dacă decideți să consumați alcool ocazional, așteptați cel puțin câteva ore înainte de a alăpta, pentru a reduce prezența alcoolului în lapte.


Reține: alegerile alimentare ale mamei în timpul alăptării au un impact semnificativ asupra sănătății și dezvoltării bebelușului. Consumul excesiv de băuturi carbogazoase, bere și orice alt tip de alcool poate afecta calitatea laptelui matern și poate pune în pericol sănătatea copilului. Este recomandat să acordați o atenție deosebită acestor aspecte și să optați pentru o dietă sănătoasă și echilibrată în beneficiul atât al mamei, cât și al bebelușului.


Dacă ești nesigură cu privire la anumite băuturi sau alimente, consultă medicul nutriționist. Acesta îți poate oferi sfaturi personalizate pe baza stării tale de sănătate și a nevoilor bebelușului.


 Programează o consultație personalizată


Te aștept pe pagina de Instagram @psihologia.in.diversificare cu mai multe materiale și informații.

plan diversificareschema diversificaredr ioana stavrositukilostopnutritionist bucurestiendocrinologdiversificare bebelusprogram diversificareconsultant in alaptareconsultant alaptare bucurestiplan alaptarenutritie alaptarealimentatie alaptaremamtritiemamtritie in alaptarebere alaptareconsum alcool in alaptarealcool alaptareproductie de laptemamici alaptare
blog author image

Dr. Ioana Stavrositu

Sunt Ioana, medic specialist endocrinologie, consultant nutriționist și mama unui băiețel de 2 ani și 6 luni. Îmi place sportul, iar cel mai important mod de relaxare în cazul meu sunt călătoriile – dacă le pot îmbina pe ambele este absolut minunat (excursii la ski sau kiteboarding, de exemplu). Sunt pasionată de nutriție de mică. În 2018 am început să lucrez în cadrul clinicii Kilostop, din dorința de a ajuta cât mai mulți oameni să ajungă la greutatea dorită și să aibă o dietă echilibrată. După ani de experiență cu adulții în domeniul nutriției, după ce am experimentat diversificarea cu propriul copil (autodiversificat exclusiv), după ce am trecut prin experiența acumulării kilogramelor în plus în sarcină și a scăderii în greutate după naştere, căutând echilibrul de aport nutritiv necesar și pentru alăptare, după ce am studiat rolul componentei psihologice și am realizat că este cea mai importantă componentă a unei diete și a unui lifestyle sănătos în fapt, m-am decis ca, pe lângă activitatea din clinică, să deschid și o pagină dedicată mămicilor și copiilor lor pe instagram, numită Psihologia în diversificare.

Back to Blog

Testimoniale

Image

Laura Antofie

38 ani, consultant somn

Mă gândeam cu groază că va face și Ariel 6 luni. Spre disperarea mea, Ariel nu a vrut să deschidă gura când mă apropiam cu lingurița de ea. Noroc cu Ioana, care m-a liniștit, m-a încurajat și m-a ghidat în diversificarea ghidată de copil. A fost de la început lângă noi cu rețete, programe și explicații. Am scăpat de frica "ce o să molfăie Ariel?" și am acceptat că diversificarea nu e bau-bau.

Image

Ruxandra S.

33 ani, biolog

Diversificarea lui Radu a fost un drum pe care am pășit 3 persoane cu toată încrederea: Radu, eu și Ioana! Mi-am dorit să fie un proces lin în care să mă las ghidată de copil și am reușit datorită Ioanei. Acum luăm mesele împreună, nu refuză alimentele și nu ne-am confruntat cu alergii alimentare, deși există predispoziție în familie. Sunt profund recunoscătoare!

Image

Iulia Nicolae

34 ani, IT

Ioana nu pune presiune ca diversificarea să fie într-un anumit fel, oferă obiectiv informații și mai mult se axează pe alimentele oferite și meniuri echilibrate. Eu sunt recunoscătoare că ne-am întâlnit, datorită ei am avut curajul să introduc mai multe alimente și să fac diverse combinații la mesele bebelinei. ❤️

Contact

Email: ioana.stavrositu@kilostop.ro

Clinica de Nutriție Kilostop:
Strada Cluceru Udricani, nr. 18, et. 3, Sector 3, Bucureşti

Instagram

@psihologia.in.diversificare

Telefon

0771405808

Strada Cluceru Udricani 18, București 030167, Romania

Copyright 2022 . All rights reserved