Dr. Ioana Stavrositu

MEDIC SPECIALIST ENDOCRINOLOGIE

MEDIC NUTRIȚIONIST

Vrei să ai 100% siguranță că vei urma un program de nutriție echilibrat și adaptat ție și bebelușului tău?


Descoperă acum cele două programe de #mamtritie special create pentru nevoile tale!

PROGRAMUL MAMTRIȚIE ÎN DIVERSIFICARE

“De la lapte la solide în DOAR 90 de zile”

PROGRAMUL MAMTRIȚIE ÎN ALĂPTARE

“O 9 Mamă”

Sunt Ioana, medic specialist endocrinologie, consultant nutriționist și mama unui băiețel de 2 ani și 6 luni.

Îmi place sportul, iar cel mai important mod de relaxare în cazul meu sunt călătoriile – dacă le pot îmbina pe ambele este absolut minunat (excursii la ski sau kiteboarding, de exemplu).

Sunt pasionată de nutriție de mică.

În 2018 am început să lucrez în cadrul clinicii Kilostop, din dorința de a ajuta cât mai mulți oameni să ajungă la greutatea dorită și să aibă o dietă echilibrată.

După ani de experiență cu adulții în domeniul nutriției, după ce am experimentat diversificarea cu propriul copil (autodiversificat exclusiv), după ce am trecut prin experiența acumulării kilogramelor în plus în sarcină și a scăderii în greutate după naştere, căutând echilibrul de aport nutritiv necesar și pentru alăptare, după ce am studiat rolul componentei psihologice și am realizat că este cea mai importantă componentă a unei diete și a unui lifestyle sănătos în fapt, m-am decis ca, pe lângă activitatea din clinică, să deschid și o pagină dedicată mămicilor și copiilor lor pe instagram, numită Psihologia în diversificare.


Visez la o lume în care mamele se simt încrezătoare și pregătite să diversifice alimentația bebelușilor lor, fără teamă și fără griji. Visez la o lume în care fiecare bebeluș și fiecare mămică se bucură de o alimentație sănătoasă și echilibrată, care să le asigure creșterea și dezvoltarea armonioasă, de aceea am creat cele două programe de #mamtritie.

.

Articole

Ultimele noutăți despre alăptare și diversificare

blog image

Hrănirea cu lingurița: care sunt beneficiile?

August 27, 20232 min read

În procesul de dezvoltare a bebelușilor, etapa introducerii alimentelor solide reprezintă un moment crucial. Această tranziție necesită metode și instrumente adecvate pentru a asigura o experiență plăcută și sănătoasă atât pentru micuț, cât și pentru părinți.

Hrănirea cu lingurița reprezintă o etapă semnificativă în dezvoltarea bebelușului și în dezvoltarea relației mamă-copil. Introducerea alimentelor solide trebuie să fie efectuată cu grijă, ținând cont de vârsta, nevoile și eventualele contraindicații ale copilului.

De-a lungul anilor, a devenit tot mai clar că promovarea autonomiei în hrănirea copiilor are beneficii semnificative, iar prelingurițele NumNum® GOOtensils™ sunt o alegere excelentă în acest sens.

Hrănirea cu lingurița: motive pentru a promova autonomia

  1. Dezvoltarea motorie: lăsând copilul să mănânce singur, îi permite să-și dezvolte abilitățile motorii fine și coordonarea mână-gură. Astfel, ei își îmbunătățesc dexteritatea, prehensiunea și controlul asupra obiectelor.

  2. Explorarea alimentelor: copiii învață să exploreze și să cunoască alimentele în mod direct. Ei pot observa, pipăi, gusta și simți texturile diferite ale alimentelor, ceea ce poate stimula interesul și curiozitatea pentru mâncare.

  3. Încredere și autonomie: atunci când copiii sunt încurajați să mănânce singuri, se dezvoltă un sentiment de încredere în propriile lor abilități. Autonomia în hrănire îi ajută să se simtă independenți și să dobândească control asupra propriilor lor alegeri.

  4. Promovarea preferințelor alimentare sănătoase: copiii care participă activ la hrănire tind să fie mai deschiși față de o gamă mai largă de alimente. Aceasta poate contribui la dezvoltarea unor preferințe alimentare sănătoase pe termen lung.

Prelingurițele NumNum® GOOtensils™ : de ce ți le recomand

  • Design simplu și funcțional: Prelingurițele NumNum® GOOtensils™ sunt proiectate pentru a permite copiilor să mănânce singuri în mod intuitiv. Designul lor plat și manerul ergonomic sunt potrivite pentru mâinile mici ale bebelușilor.

  • Explorarea sigură: prelingurițele oferă o modalitate sigură de a permite copiilor să-și exploreze abilitățile de hrănire. Forma lor unică și textura specială protejează gingiile delicate și încurajează procesul de dentiție.

  • Dezvoltarea abilităților motorii: copiii își pot exersa abilitățile de a prinde, a duce mâncarea la gură și a mesteca. Aceste abilități esențiale sunt dezvoltate într-un mod natural și progresiv.

  • Învățarea prin experiență: hrănirea autonomă înseamnă că micuțul are control asupra propriei experiențe. Ei pot învăța cât de multă mâncare să pună pe linguriță, cum să o ducă la gură și să-și ajusteze ritmul de mâncare.

Nu uita! Prin încurajarea independenței în hrănire, copiii își pot dezvolta abilitățile motorii fine, încrederea în sine și preferințele alimentare sănătoase. Este important să recunoaștem importanța autonomiei și să le oferim copiilor șansa de a explora și învăța prin experiența directă a hrănirii.Programează o consultație personalizată


linguritadiversificarediversificare bebelusdr ioana stavrositukilostoplingurita diversificarenumnumretete diversifificaremedic nutritionistnutritionist bucurestiplan diversificareprogram diversificaremamtritiemamtritie in diversificarenutritionist romanialingurita bebelus
blog author image

Dr. Ioana Stavrositu

Sunt Ioana, medic specialist endocrinologie, consultant nutriționist și mama unui băiețel de 2 ani și 6 luni. Îmi place sportul, iar cel mai important mod de relaxare în cazul meu sunt călătoriile – dacă le pot îmbina pe ambele este absolut minunat (excursii la ski sau kiteboarding, de exemplu). Sunt pasionată de nutriție de mică. În 2018 am început să lucrez în cadrul clinicii Kilostop, din dorința de a ajuta cât mai mulți oameni să ajungă la greutatea dorită și să aibă o dietă echilibrată. După ani de experiență cu adulții în domeniul nutriției, după ce am experimentat diversificarea cu propriul copil (autodiversificat exclusiv), după ce am trecut prin experiența acumulării kilogramelor în plus în sarcină și a scăderii în greutate după naştere, căutând echilibrul de aport nutritiv necesar și pentru alăptare, după ce am studiat rolul componentei psihologice și am realizat că este cea mai importantă componentă a unei diete și a unui lifestyle sănătos în fapt, m-am decis ca, pe lângă activitatea din clinică, să deschid și o pagină dedicată mămicilor și copiilor lor pe instagram, numită Psihologia în diversificare.

Back to Blog

Testimoniale

Image

Laura Antofie

38 ani, consultant somn

Mă gândeam cu groază că va face și Ariel 6 luni. Spre disperarea mea, Ariel nu a vrut să deschidă gura când mă apropiam cu lingurița de ea. Noroc cu Ioana, care m-a liniștit, m-a încurajat și m-a ghidat în diversificarea ghidată de copil. A fost de la început lângă noi cu rețete, programe și explicații. Am scăpat de frica "ce o să molfăie Ariel?" și am acceptat că diversificarea nu e bau-bau.

Image

Ruxandra S.

33 ani, biolog

Diversificarea lui Radu a fost un drum pe care am pășit 3 persoane cu toată încrederea: Radu, eu și Ioana! Mi-am dorit să fie un proces lin în care să mă las ghidată de copil și am reușit datorită Ioanei. Acum luăm mesele împreună, nu refuză alimentele și nu ne-am confruntat cu alergii alimentare, deși există predispoziție în familie. Sunt profund recunoscătoare!

Image

Iulia Nicolae

34 ani, IT

Ioana nu pune presiune ca diversificarea să fie într-un anumit fel, oferă obiectiv informații și mai mult se axează pe alimentele oferite și meniuri echilibrate. Eu sunt recunoscătoare că ne-am întâlnit, datorită ei am avut curajul să introduc mai multe alimente și să fac diverse combinații la mesele bebelinei. ❤️

Contact

Email: ioana.stavrositu@kilostop.ro

Clinica de Nutriție Kilostop:
Strada Cluceru Udricani, nr. 18, et. 3, Sector 3, Bucureşti

Instagram

@psihologia.in.diversificare

Telefon

0771405808

Strada Cluceru Udricani 18, București 030167, Romania

Copyright 2022 . All rights reserved