Dr. Ioana Stavrositu

MEDIC SPECIALIST ENDOCRINOLOGIE

MEDIC NUTRIȚIONIST

Vrei să ai 100% siguranță că vei urma un program de nutriție echilibrat și adaptat ție și bebelușului tău?


Descoperă acum cele două programe de #mamtritie special create pentru nevoile tale!

PROGRAMUL MAMTRIȚIE ÎN DIVERSIFICARE

“De la lapte la solide în DOAR 90 de zile”

PROGRAMUL MAMTRIȚIE ÎN ALĂPTARE

“O 9 Mamă”

Sunt Ioana, medic specialist endocrinologie, consultant nutriționist și mama unui băiețel de 2 ani și 6 luni.

Îmi place sportul, iar cel mai important mod de relaxare în cazul meu sunt călătoriile – dacă le pot îmbina pe ambele este absolut minunat (excursii la ski sau kiteboarding, de exemplu).

Sunt pasionată de nutriție de mică.

În 2018 am început să lucrez în cadrul clinicii Kilostop, din dorința de a ajuta cât mai mulți oameni să ajungă la greutatea dorită și să aibă o dietă echilibrată.

După ani de experiență cu adulții în domeniul nutriției, după ce am experimentat diversificarea cu propriul copil (autodiversificat exclusiv), după ce am trecut prin experiența acumulării kilogramelor în plus în sarcină și a scăderii în greutate după naştere, căutând echilibrul de aport nutritiv necesar și pentru alăptare, după ce am studiat rolul componentei psihologice și am realizat că este cea mai importantă componentă a unei diete și a unui lifestyle sănătos în fapt, m-am decis ca, pe lângă activitatea din clinică, să deschid și o pagină dedicată mămicilor și copiilor lor pe instagram, numită Psihologia în diversificare.


Visez la o lume în care mamele se simt încrezătoare și pregătite să diversifice alimentația bebelușilor lor, fără teamă și fără griji. Visez la o lume în care fiecare bebeluș și fiecare mămică se bucură de o alimentație sănătoasă și echilibrată, care să le asigure creșterea și dezvoltarea armonioasă, de aceea am creat cele două programe de #mamtritie.

.

Articole

Ultimele noutăți despre alăptare și diversificare

blog image

Într-o lume a tehnologiei și a informațiilor gratuite pe internet, am ales specialistul!

October 04, 20234 min read

Cea mai mare bucurie a mea este să-mi văd pacienții fericiți. Alina și bebelușul ei sunt unele dintre pacientele mele preferate, iar astăzi las aici o recenzie de la ele care m-a lăsat fără cuvinte. Vă invit și pe voi să o citiți, așa cum mi-a trimis-o, needitată, pentru că mi-am dorit să redau fiecare cuvânt.

Mă înclin,

Ioana.


testimonial-alaptare-diversificareCând am început colaborarea cu doamna doctor aveam 69 kg și un bebelusi care avea colici de care credeam ca sunt vinovata pentru ca nu mănânc ce trebuie si laptele de la mine mai mult rău ii face. 

Mâncam prost, atât pentru mine cât și pentru aportul nutrițional adus in laptele matern. 

Personal mi-am dat seama ca am găsit persoana potrivită când înainte de a începe un plan alimentar am început cu un set de analize, consider ca fiecare suntem diferiți și avem nevoie de analize personale in urma cărora sa urmam o dieta sau un tratament. 

Eu am început cu mamtritie in alăptare, îmi amintesc încă de la prima conversație ca eram focusată doar pe copil, ca laptele sa fie “ce trebuie”, fără sa îmi dau seama ca nu ma simteam chiar bine in corpul meu. 

Doamna doctor, fără sa pună presiune pe mine mi-a propus sa facem un plan alimentar care sa conțină alimentele care îmi plac, care nu afectează digestia bebelușului si dacă tot facem asta sa si slăbesc, nu mult, 1 kg pe săptămâna. 

Am avut “ședințe” o data pe săptămâna sau la doua săptămâni, nu știu cum le-am programat, dar de fiecare data au venit când aveam mai mare nevoie. Se întâmpla sa aud problemele altor mămici și sa îmi fie și mie frica de ele deși copilul meu nu avea nicio problema sau sa renunț, însă am găsit de fiecare data sprijin și am primit explicațiile necesare pentru a ma liniști. 

După cele 3 luni de mamtritie in alaptare am ajuns la 57 kg și la un alt stil de viața, nu cred in diete, cred in stil sănătos de viața. Nu zic ca nu mai trișez, dar acum știu unde greșesc. 🙈

Când am început programul de mamtritie in alăptare micuța mea avea 3 luni, numai bine la sfârșitul acestuia începea diversificarea. Am ales sa merg pe acest drum cu ajtorul doamnei doctor deoarece consider ca începuturile sunt importante. Îmi place sa previn, decât sa tratez. Și cum pot sa încep mai bine călătoria in viața, explorarea lumii decât sub atenta observatie a unui specialist, a unui medic nutriționist cu accenutul pe medic. 

La începutul diversificării aveam câteva frici, mai ales frica de înec, cea de alergi îmi trecuse pe perioada mamtritie, știam ca am omul pe care ma tot baza lângă mine, la un mesaj distanță. 

Cu ajutorul doamnei doctor am depășit și frica de înec, mi-a explicat exact cum funcționează sistemul digestiv și cel respirator și bineînțeles am urmat un curs de prim ajutor, totul online, deoarece nu locuiesc in București sa pot merge fizic, deși mi-as dori atât de mult sa ne întâlnim. 

După ce am depășit aceste frici totul a venit de la sine, am urmat exact planul alimentar făcut de catre doamna doctor pentru micuța mea și totul a decurs foarte natural. Am fost sfătuită sa nu țin cont de cantitate doar sa ii strânesc curiozitatea și cum toții copilași sunt curioși am lăsat-o sa exploreze minunata lume a alimentatiei cu tot corpul gura, nas, urechi, par, după fiecare masa urma baita, dar copilul era fericit. 

Acum am ajuns la sfârșit de îndrumare, dar cu siguranța știu ce am de făcut, cea mică are mic dejun, prânz și cina, iar de alăptat doar la somn. 

Am mers in vacanța și am putut cu ușurintă sa ii cumpăr mâncare de la restaurant, deoarece aveam testate deja toate grupele mari de alergeni și deasemnea am înțeles ca un pic de sare nu este sfârșitul lumii. 

Mulțumim doamna doctor, mulțumesc ca ați avut răbdare si m-ați învățat sa mănânc, atât pentru mine cât si cel mai important pentru micuța mea! Sper ca fiecare mămica sa va descopere si sa auzim cât mai multe mămici care zic ce ușor si frumos e sa ai un bebe! Tu alegi specialistul?

Programează o consultație online


diversificarealaptaretestimonialmamtritiekilostopdr ioana stavrositunutritionistmedic nutritionistnutritionist bucuresticonsultatie diversificare onlinediversificare onlinespecialist alaptareslabire dupa sarcinadieta slabiredieta
blog author image

Dr. Ioana Stavrositu

Sunt Ioana, medic specialist endocrinologie, consultant nutriționist și mama unui băiețel de 2 ani și 6 luni. Îmi place sportul, iar cel mai important mod de relaxare în cazul meu sunt călătoriile – dacă le pot îmbina pe ambele este absolut minunat (excursii la ski sau kiteboarding, de exemplu). Sunt pasionată de nutriție de mică. În 2018 am început să lucrez în cadrul clinicii Kilostop, din dorința de a ajuta cât mai mulți oameni să ajungă la greutatea dorită și să aibă o dietă echilibrată. După ani de experiență cu adulții în domeniul nutriției, după ce am experimentat diversificarea cu propriul copil (autodiversificat exclusiv), după ce am trecut prin experiența acumulării kilogramelor în plus în sarcină și a scăderii în greutate după naştere, căutând echilibrul de aport nutritiv necesar și pentru alăptare, după ce am studiat rolul componentei psihologice și am realizat că este cea mai importantă componentă a unei diete și a unui lifestyle sănătos în fapt, m-am decis ca, pe lângă activitatea din clinică, să deschid și o pagină dedicată mămicilor și copiilor lor pe instagram, numită Psihologia în diversificare.

Back to Blog

Testimoniale

Image

Laura Antofie

38 ani, consultant somn

Mă gândeam cu groază că va face și Ariel 6 luni. Spre disperarea mea, Ariel nu a vrut să deschidă gura când mă apropiam cu lingurița de ea. Noroc cu Ioana, care m-a liniștit, m-a încurajat și m-a ghidat în diversificarea ghidată de copil. A fost de la început lângă noi cu rețete, programe și explicații. Am scăpat de frica "ce o să molfăie Ariel?" și am acceptat că diversificarea nu e bau-bau.

Image

Ruxandra S.

33 ani, biolog

Diversificarea lui Radu a fost un drum pe care am pășit 3 persoane cu toată încrederea: Radu, eu și Ioana! Mi-am dorit să fie un proces lin în care să mă las ghidată de copil și am reușit datorită Ioanei. Acum luăm mesele împreună, nu refuză alimentele și nu ne-am confruntat cu alergii alimentare, deși există predispoziție în familie. Sunt profund recunoscătoare!

Image

Iulia Nicolae

34 ani, IT

Ioana nu pune presiune ca diversificarea să fie într-un anumit fel, oferă obiectiv informații și mai mult se axează pe alimentele oferite și meniuri echilibrate. Eu sunt recunoscătoare că ne-am întâlnit, datorită ei am avut curajul să introduc mai multe alimente și să fac diverse combinații la mesele bebelinei. ❤️

Contact

Email: ioana.stavrositu@kilostop.ro

Clinica de Nutriție Kilostop:
Strada Cluceru Udricani, nr. 18, et. 3, Sector 3, Bucureşti

Instagram

@psihologia.in.diversificare

Telefon

0771405808

Strada Cluceru Udricani 18, București 030167, Romania

Copyright 2022 . All rights reserved